VTTaido lähti liikkeelle työpaikkaliikunnan ja Taidon yhdistämisestä syksyllä 1998. Esitellessään Taidoa VTT-läisille (Valtion teknillinen tutkimuskeskus) tavoitteeksi Jari Tuominen-sensei mainitsi taidomaista liikuntaa, venyttelyä, hengitysharjoituksia yms. VTT:llä on tarkoitus harrastaa aikuis- tai kuntotaido tyyppistä taidoa. Aloittelijan ei siis tarvitse omata erityisen hyvää fyysistä kuntoa tai kokemusta budolajeista. Lajia opetetaan perusteellisesti alkeista lähtien. Harjoittelun myötä kunto nousee, lihakset kuormittuvat monipuolisesti, notkeus lisääntyy, reaktiokyky nopeutuu ja keskittymiskyky paranee.

Vuoden verran harjoittelimme Jari Tuominen-Sensein johdolla, kunnes sensei vaihtoi työpaikkaa. Juha Kaunisto, joka on harjoitellut Taidoa junnuna Järvenpäässä jatkoi seuran puheenjohtajana ja vetäjänä.

Yleensä itsepuolustus/kamppailulajit ovat täynnä nuoria vetreitä tyttöjä ja poikia ja niihin saleihin eivät vanhemmat ihmiset uskalla mennä mukaan, vaikka kuinka himottaisi harrastaa vanhemmallakin iällä kamppailulajia. Meidän mielestämme asiaan täytyisi saada muutos; lajit sopivat myös yli 40-vuotiaille niin naisille kuin miehillekin. Miksi lajin harrastaminen tulisi lopettaa, kun täyttää 30-40-50 vuotta? Ei miksikään...

Ikähaarukkamme VTTaidossa on 30-60 vuotta ja jokainen treenaa omien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Taidon parissa ymmärtää, että harjoittelu itsessään on tärkeää, eikä kenenkään tarvitse osata kaikkea. Kannustavan harjoitteluilmapiirin ansiosta onnistumisen elämyksiä on helppo kokea. Laji on todella monipuolista liikuntaa, hiki tulee pintaan jos haluaa, venyttelyt auttavat lihaksistoa pysymään vetreinä ja taidon liikeradat pitävät koordinaation myös kunnossa. Läskitkin palavat, jos niin haluaa/Laihtuakin saattaa, jos niin haluaa!

Päävetäjämme ja seuran puheenjohtaja on Juha Kaunisto, 2.dan (sähköposti juha . kaunisto (at) vtt . fi)


Kuvassa VTTaidon ensimmäisiä taidokoita 1998 Tapiolan Urheiluhallilla.